četrtek, 6. junij 2013

»Vi ste tisto upanje, ki obstaja zato, da bo ta Slovenija končno enkrat postala normalna.«

Včeraj se je množici podpornikov Janeza Janše, Toneta Krkoviča in Ivana Črnkoviča pridružila tudi  VSO in Mladinska sekcija VSO Triglav.Izrazili smo podporo predvsem slovenskima osamosvojiteljema, ki sta do konca skriminalizirana že vse od nesrečne afere Depala vas 1994. Tudi ta obtožnica je absurdna in krivična. V Sloveniji ne smemo dopustiti, da se kriminalce tipa Balkanski bojevnik, primer  Anton Rop, Miro Senica in Zoran Janković oprosti oziroma sploh ne obravnava.

Še enkrat nagovarjamo k študiju slovenske zgodovine. Brez poznavanja naše preteklosti, bomo zelo težko kljubovali razmeram časa. Potrebno je vedeti, zakaj je Janez Janša neprestano dežurni krivec celotnega dogajanja v Sloveniji. Ne ker bi bil kriv (ker če bi storil najmanjše kaznivo dejanje, bi ga oblast že zdavnaj zaprla, pa ga ni, ker ga ne more, ker ni dokazov, ker ni kriv), ampak ker se vztrajno bori za Slovenijo in zapira pipce privilegirancem.

»Vi ste tisto upanje, ki obstaja zato, da bo ta Slovenija končno enkrat postala normalna.« (Janez Janša) Ne moremo živeti v državi, kjer bi vsi radi pili in jedli, plačal pa ne bi nihče. Ne moremo dopustiti, da je naša država po več kot dvajsetih letih še vedno nedemokratična, da pravila veljajo le za izbrance, da si ne upamo na glas povedati, da smo Slovenci in da smo ponosni na to, ker če bi to povedali, bi morda kdo izgubil službo, zapustili bi ga prijatelji, izgubil bi določene bonus ugodnosti, itd. Vendar tako ne gre. Državo, kakršno želimo, si moramo izborit, ne pa je samo sanjat. Nihče ne bo namesto nas naredil tega, še najmanj pa ne bodo tega naredili tisti, ki si naše države sploh niso želeli.




Tudi mi ne dvomimo v to, da je bila sodba napisana že davno preden se je obravnava sploh začela. Odvetnik brigadirja-generala Krkoviča je lepo povedal: »Par dni sem porabil za zaključni govor /…/ Sodnica bere (bere, ne govori na pamet, ampak bere (!)) z monitorja sodbo in obrazložitev dve uri in pol. Lepo vas prosim, ona je imela na razpolago en dan, to je včeraj. 30 sodnikov v enem dnevu takšne obsodbe ne napiše. Kaj to pomeni? To pomeni, sodnica je brala obsodbo, ki je bila že davno napisana. Iz vseh nas so se delali norca. V ponedeljek so se iz nas delali norca, danes pa so nam to povedali.« 


Ali Janez Janša: »Sodba napisana prej, preden se je obravnava sploh začela. Jaz sicer menim, da je bila napisana sicer neznanega dne, vendar na znanem kraju v političnih Murglah in s strani znanih avtorjev. Te avtorje poznamo že dolgo časa in so razlog, da Slovenija danes je tu, kjer pač je.«

Leta 2013 Slovenci, predvsem pa mladina, ne smemo več dovoliti, da se politično motivirani sodni procesi dogajajo. Ne moremo biti Ukrajina. In nikakor ne za ceno ljudi, ki so nam državo naredili. Janez Janša je pravilno rekel: »Kar se mene tiče, bom uporabil v tistem delu, kjer sploh gre ta pravo, vsa pravna sredstva, in v tistem delu, kjer gre za politični sodni proces, vsa politična sredstva, da se ta sodba ovrže. In ta sodba nikoli ne bo obstala.«



Kar pa sploh ne smemo dopustit je, da DEMOS,dr. J. Pučnika, J. Janšo, T. Krkoviča ali I. Bavčarja označijo za sramoto naše države. Nikoli ne bomo pristali na to! Ne smemo pustiti, da tisti, ki so dejansko sramota za to državo brez vestno kažejo s prstom na nedolžne in jim pripisujejo svoje grehe.

»Sodnica si je celo privoščila moralni poduk, v tem smislu, da to, kar smo storili, da smo s tem osramotili slovensko državo. Ta sodba je sramota za slovensko državo. Ta sodba je tudi klofuta vsem, ki smo verjeli, da v Sloveniji obstaja pravna država.« (Janez Janša)


»Jaz sem neskončno užaljen. Za slovenski narod je nekaj najtežjega prenašati krivico. Tako Slovenci delat in živet ne moremo. To je sramota za vse nas. To je sramota za vse nas, če bom jaz šel v zapor, ker sem kao delil nagrado z nekom… Milijone so odnesli in milijarde manjkajo v državi, pa ni nobenega na sodišču. Tožilstvo je popolnoma nesposobno, pa naj me zaprejo, le hočejo, v 20-ih letih ni napisalo ene obtožnice, ki bi vzdržala, da bi zaprla tiste kriminalce, ki so nas kradli.« (Ivan Črnkovič)

*********************************************************************************
»Z neverjetno pokončno glavo hodim po Sloveniji. /…/ V meni je milijonkrat pomembnejši sodnik –moja vest. In to imam, hvala Bogu, lepo razvito. In ta bi me uničila in ne takšna dejanja, ki so v posmeh državi. /…/  Ko je šlo za osamosvojitev, je šlo tudi za demokratizacijo. Nisem samo borec za Slovenijo, sem tudi borec za demokratizacijo. Ne vzdrži očitek, da ne spoštujem pravne države, jaz sem se za pravno državo boril.« (Tone Krkovič)



Mi smo z njimi. Mi vsi, ki smo se zbrali v ponedeljek ali v sredo pred sodiščem, smo njihova največja opora. Nihče od tistih, ki si demokratične Slovenije ne želijo nima tako iskrene in pristne podpore kot jo imajo naši osamosvojitelji. Res lahko s ponosno glavo hodijo doma in po svetu, ne samo zaradi zaslužnosti preteklih dejanj, temveč tudi  zato ker mi vsi gremo z njimi do konca. Nihče od nas ni plačan, vsi žrtvujemo del svojega časa in sposobnosti, da skupaj oblikujemo lepšo podobo Slovenije, vsi smo tam zato, ker te ljudi, ki so nam izborili državo, iskreno cenimo in spoštujemo, ker nam njihov pogled in stisk roke ne more povedati drugega kot to, da dihajo in živijo za demokratično in samostojno Slovenijo. Ta iskrenost, pogum in notranja moč je njihova zunanja moč in veličina. In zato jih podpiramo! Vsakemu je težko biti sam. In te samote ne morejo sprejeti, njihova moč je le v trenutni dobri poziciji, ko obvladujejo sodstvo, medije, šolstvo in še kaj. Ko se bo to zlomilo, bodo sami. Naši osamosvojitelji pa nikoli ne bodo sami. Ker ljudje znamo cenit, kdo je za nas in za naše dobro nosil glavo naprodaj in kdo je imel pogum, da se je postavil in se še vedno zna postaviti za dobrobit Slovencev.

*********************************************************************************
»Borili se bomo do konca in nikoli odnehali!« (Janez Janša)
»Jaz si nisem z ničemer uničil imena. Jaz sem si ime zgradil.« (Tone Krkovič)



1 komentar:

  1. "Jaz, bratje, pa vem za domovino in mi vsi jo slutimo. Kar so nam siloma vzeli, za kar so nas ogoljufali in opeharili, bomo dobili povrnjeno in poplačano s stoterimi obrestmi! Naša domovina je boj in prihodnost; ta domovina je vredna najžlahtnejše krvi in najboljšega življenja. Iz muke trpljenja in suženjstva neštetih milijonov bo vzrasla naša domovina: vsa ta lepa zemlja z vsem svojim neizmernim bogastvom." (Ivan Cankar)

    OdgovoriIzbriši