četrtek, 16. maj 2013

Ponosni na Slovenijo:

Prireditev "Ponosni na Slovenijo", ki je potekala v 16. maja 2013 v Šoštanju smo se je udeležili tudi mladi člani združenja VSO (ml. sekcija Triglav). V programu so nastopali MoPZ Adoramus iz Slovenj Gradca (http://www.adoramus-sg.com), Zoran Zorko (http://www.youtube.com/watch?v=fxgu6YjqL6g&feature=youtu.be) in harfistka Astrid Ana Kljun. 


Za več o prireditvi kliknite "več o tem"! 


Najprej sta prisotne pozdravila župan občine Šoštanj, g. Darko Menih in predsednik pokrajinskega odbora VSO zahodne Štajerske, g. Stane Zorko. Župan Šoštanja je izpostavil Platonovo misel: "Človek se ne rodi le zase, ampak tudi za domovino."

Nato je sledil nagovor člana predsedstva VSO, g. Lojzeta Peterleta, ki je dejal: "Vrednote osamosvojitve niso vrednote za v  arhiv, so vrednote za sodelovanje, nove vzpodbude  nove ideje."; "Potrebujemo spremembe duha!" ter "Če smo zmogli enkrat, bomo zmogli še kdaj!"




Zapisali pa smo si tudi nekaj misli iz nagovora predsednika VSO g. Slavka Kmetiča:
"To, da je slovenska država sploh nastala, je pravi čudež." 


"Pravica do lastnine in pravica do obrambe – komunizem nam je vzel oboje."

"Kljub temu da je Jugoslavija dobila največ finančne pomoči (Marshalov plan, itd.), smo bankrotirali."


"Štirje elementi, vse smo imeli, na tem sloni slovenska država:

1.       Zmaga DEMOS-a na volitvah,
2.       Vzpostavitev MSNZ (slovenske vojske),
3.       Posvet v Poljčah,
4.       Plebiscit o samostojnosti."
"JLA je bila edina vojska, ki je napadla lasten narod. JLA je od slovenskih poveljnikov zahtevala, da napadejo lastne ljudi. Tu se vidi perverznost komunizma."

"Samo podjetništvo je zdrav temelj napredka."
"Kaj se sedaj dogaja? To, kar je Lenin že 1917 rekel: »Mi bomo inženirji človeških duš.« To se sedaj uresničuje preko medijev in raznih manipulacij. Namreč, sistem, ki je propadel (komunizem) nam ga preko medijev prodajajo kot edino zveličavnega."
"Tega VSO ne bo nikoli in nikdar dovolil. VSO je edini glas razuma in VSO bo postal najmočnejša civilno-družbena organizacija v Sloveniji."
"Sloveniji manjka samozavesti."


Ni komentarjev:

Objavite komentar