nedelja, 14. april 2013

Operacija 2-1-13-62

»Slovesno prisegam, da bom branil samostojnost, neodvisnost, svobodo in ozemeljsko celovitost svoje domovine Republike Slovenije ter vestno in odgovorno izvrševal dolžnosti pri njeni obrambi!«

Generalu Antonu Krkoviču je uspelo nekaj, kar mu zavida vsak častnik na svetu: ustanovil je vojsko (Manevrsko strukturo narodne zaščite – MSNZ), ki je osamosvojila lastni narod.

















Mladinska sekcija VSO Triglav pričenja s ciklom izobraževanj na temo slovenske vojske. V sklopu tega izobraževanja bomo imeli nekaj pogovornih večerov z akterji osamosvojitve in formiranja slovenske vojske. Lotili smo se tudi raziskovanja - našli smo nekaj filmov oziroma dokumentarcev na temo slovenske vojske. Za prvega (Operacija 2-1-13-62) vam posredujemo internetno povezavo, da si ga lahko ogledate:

Poskušali bomo tudi objaviti čim več prispevkov o slovenski vojski.

Celoten cikel izobraževanj, posvečen slovenski vojski, je odgovor na neprimerno in cinično imenovanje Romana Jakiča za ministra za obrambo. Spomnimo: Jakič je leta 1991 jasno in glasno nasprotoval formiranju slovenske vojske. Ker smo mnenja, da je vojska v vsakem narodu eden izmed poglavitnih stebrov državnosti (celo Vatikan ima svojo vojsko (!)), temu imenovanju nasprotujemo.

Upiramo se z resnico, tj. poznavanjem svoje zgodovine in neverjetnega nastanka slovenske vojske!
»Vedno bo v zgodovini naroda pripadalo posebno mesto prvi generaciji slovenskih vojakov, ki v teh dneh izjemnih preizkušenj naše volje, preverja nove programe, podzakonske in zakonske rešitve in ne nazadnje sebe in nas.« Janez Janša (Pesek, Rosvita. (2007). Osamosvojitev Slovenije. Ljubljana:Nova revija.)


Mladinska sekcija VSO Triglav


Ni komentarjev:

Objavite komentar